Banden

Scooter banden kopen

Scooter banden zijn erg belangrijk voor een scooter. Het zijn de enige twee contact punten met de rijweg en dienen dan ook in op en top conidtie te zijn. Nieuwe scooter banden kopen is dan ook geen overbodige luxe maar bittere noodzaak. Bekijk regelmatig het profiel van je scooter banden en zorg ervoor dat de bandenspanning goed genoeg is.

Welke bandenspanning heb ik nodig voor normaal weggebruik?

De correcte bandenspanning voor op de openbare weg is die die de constructeur van de motorfiets aanraadt.De bandenspanning vindt u terug in gebruikershandleiding van de motorfiets of op de motorfiets zelf.De vermelde bandenspanning betreft de spanning als de band koud is.

Note: De maximale bandenspanning vermeld op de band moet in geen geval gebruikt worden voor normaal weggebruik. Deze bandenspanning is gelinkt aan de laadindex van de banden.

Als ik met onderdruk of overdruk rij, wat zijn dan de gevolgen?

Een correcte bandenspanning is essentieel voor de veiligheid van de gebruiker maar ook voor zijn comfort en voor de levensduur van de banden. Het respecteren van de door de constructeur aanbevolen bandenspanning komt ten goede aan het weggedrag van de scooter. Het beïnvloedt de wegligging in rechte lijn en in bochten, zelfs bij matige snelheid en bij het remmen. Rijden met onderdruk verkort de levensduur aanzienlijk.

Wanneer moet ik de bandenspanning van mijn scooter banden controleren?

Een band/wiel-combinatie (band, wiel en ventiel) verliest geleidelijk aan lucht.
Daarom is het belangrijk de bandenspanning elke twee weken (koud) te controleren.
Als de bandenspanningscontrole wordt uitgevoerd tijdens een rit zijn de banden warm. Hoe warmer de banden, hoe hoger de bandenspanning. Laat een warme band nooit leeglopen.

Indien de bandenspanning toch warm wordt gecontroleerd, moet deze worden aangepast volgens aanwijzing vna de fabrikant. Houd er rekening mee dat de bandenspanning ongeveer 0.3 bar hoger kan liggen dan wanneer de band koud gecontroleerd wordt.

Vergeet niet het ventieldopje terug te plaatsen na de bandenspanningscontrole voor een correcte luchtdichte afsluiting.

Waarom is het belangrijk om een ventieldopje terug te plaatsen?

Een ventieldopje is onmisbaar om het ventiel luchtdicht af te sluiten. Bij hoge snelheden kan het ventiel door centrifugale krachten naar binnen worden getrokken met verlies van spanning als gevolg.

Wat voor impact heeft de temperatuur op de bandenspanning van mijn scooter banden?

De bandenspanning stijgt samen met de temperatuur. Daarom adviseren we de banden te controleren als ze koud zijn.

Banden

Minimal Price: 24,18 24.18

Deze site maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies.   Lees meer >
x