Help: mijn scooter Scooter wil niet starten!

Leuk is het absoluut niet, maar het kan zijn dat uw scooter ineens niet meer start. Het kan lastig zijn om uit te vinden waar dit probleem vandaan komt, want het kan aan nagenoeg alles liggen, de scooter aanduwen heeft niet altijd zin. Dit artikel is bedoeld om u door de ergste paniek heen te helpen, met als eindresultaat een scooter die (hopelijk) wél start.

Stap 1: check de tank of accu

Het allereerste wat u moet checken als uw scooter niet start, is of er iets aan de hand is met uw benzinetank of accu. Heeft u een scooter of bromfiets die op benzine rijdt? Check dan de tank, kijk of er benzine in zit. Het kan namelijk zijn dat uw benzinemeter kapot is, en er simpelweg geen benzine in uw tank zit. Heeft u een elektrische scooter, kijk dan of uw oplaadkabel wel werkt. Plug hem in de scooter en kijk of hij oplaadt, zo niet, dan kan het zijn dat uw oplader kapot is.

Stap 2: inspecteer uw bougie

Een veel voorkomende oorzaak van een niet startende scooter, is een versleten bougie. De bougie is onderdeel van het ontstekingssysteem van de scooter, het ontsteekt de samengeperste lucht-brandstof mengsel in uw tank door middel van een elektrische vonk. Een bougie gaat vaak na enkele honderden kilometers kapot, dus het is verstandig deze zo nu en dan te vervangen.

Stap 3: probeer je scooter aan te kicken

Daarnaast, kunt u nog proberen de scooter te kickstarten. Ga naast uw scooter staan, houd het stuur goed vast en trap het kickstartpedaal een aantal keer krachtig naar beneden. Geef bij het kickstarten telkens een klein beetje gas, om je scooter aan te laten slaan. Lukt ook dit niet? Breng dan uw scooter langs bij ons, Fred Motoren. Wij zorgen ervoor dat hij het weer perfect doet. Mocht u pechhulp nodig hebben onderweg, dan kunt u dit aanschaffen bij Centraal Beheer Achmea of bij de ANWB.

 

Deze site maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies.   Lees meer >
x