Hoe lang duurt een onderhoudsbeurt?

Het liefst wilt u zo lang mogelijk gebruik maken van uw scooter. Veel kilometers afleggen en erop vertrouwen dat de scooter het altijd blijft doen. Daarom is het belangrijk om uw scooter goed te onderhouden. Vaak stellen mensen dit onderhoud uit, omdat u de scooter dan even kwijt bent aan de garage. Maar wanneer is scooteronderhoud nodig? En ook vooral, hoeveel tijd neemt een onderhoudsbeurt en reparatie in beslag?

Wanneer is een onderhoudsbeurt nodig?

Wanneer u uw scooter goed onderhoud, zult u er langer plezier van hebben. Er zijn een aantal richtlijnen voor wanneer het slim is om uw scooter weer eens naar de garage te brengen. Heb je een nieuwe scooter? Dan is het verstandig om de eerste beurt te laten uitvoeren wanneer er tussen de 500 en 1000 kilometer op de teller staat. Vervolgens is er na elke 1000 tot 3000 kilometer een onderhoudsbeurt nodig. Los van de kilometerstand is het altijd verstandig om minstens eenmaal per jaar een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren aan uw scooter. 

Welke onderhoudsbeurten zijn er?

Net als bij auto’s hebben scooters ook een kleine en grote onderhoudsbeurt. Afhankelijk van welke beurt er uitgevoerd wordt, wordt er gekeken naar een aantal verschillende punten. 

Kleine beurt

Bij een kleine beurt worden relatief eenvoudige en kleine reparaties uitgevoerd, zoals het vervangen van de accu, het verversen van de olie, het controleren van de bandenspanning en de verlichting. Afhankelijk van welke reparaties er moeten worden gedaan, kan een kleine beurt 15 minuten tot een uur duren. 

Grote beurt

De grote beurt bevat onderhoudsreparaties die meer tijd in beslag nemen en minder eenvoudig uit te voeren zijn. Er wordt grondig gekeken naar wat de scooter allemaal nodig heeft. Dit kunnen werkzaamheden zijn zoals het schoonmaken van de carburateur en het controleren van de remmen. Een grote beurt neemt wat meer tijd in beslag, gemiddeld zo’n 2,5 tot 3 uur.

< terug naar kennisbank

Deze site maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies.   Lees meer >
x