Hoe onderhoud ik mijn scooter?

Wanneer u veel kilometers aflegt met uw scooter zal ook de intensiteit van het onderhoud toenemen. Een scooter is een complex voertuig met veel verschillende onderdelen. Het is dan ook niet onvermijdelijk dat u uw scooter eens in de zoveel tijd naar de garage moet brengen voor een kleine of grote onderhoudsbeurt. Daarnaast kunt u zelf al een aantal maatregelen treffen om uw scooter zo goed mogelijk te onderhouden.

Check de belangrijkste onderdelen voor u gaat rijden

Door op een goede manier met uw scooter om te gaan zult u er langer plezier van hebben. Controleer daarom allereerst elke keer wanneer u met uw scooter gaat rijden de belangrijkste onderdelen. Zo voorkomt onveilige situaties tijdens het rijden. Controleer op zijn minst de volgende onderdelen:

  • Remmen
  • Verlichting
  • Banden
  • Claxon

Daarnaast is het belangrijk om wanneer u uw scooter start niet gelijk weg te rijden maar de scooter even 10 tot 30 seconden te laten draaien.

Controleer de olie

Wanneer u wat kennis heeft van de werking van een scooter, kunt u zelf kleine onderhoudswerkzaamheden uitvoeren zoals het controleren en vervangen van de olie. Bij een 2-takt motorblok wordt er gebruik gemaakt van 2-takt olie en hoeft u niet de olie te vervangen. Bij een 4-takt motorblok moet de olie wel met regelmaat vervangen worden.

Breng uw scooter op tijd weg voor een onderhoudsbeurt

Oneindig doorrijden met uw scooter zonder minstens een keer per jaar een professionele onderhoudsbeurt te laten uitvoeren is niet verstandig. De scooter loopt het risico stuk te gaan en het komt de veiligheid van uzelf en andere weggebruikers niet ten goede. Zorg er dus voor dat u met regelmaat uw scooter wegbrengt voor een grondige onderhoudsbeurt. 

Onze professionele monteurs helpen u graag met het onderhouden van uw scooter. Maak een afspraak bij onze werkplaats in Rotterdam of Barendrecht. 

Let op bij het tanken van e10

Het kan zijn dat jouw scooter op e10 (ethanol) kan rijden. Lees hier meer over in dit artikel over e10 benzine voor scooters en brommers.

< terug naar kennisbank

Deze site maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies.   Lees meer >
x