De geschiedis van Fred Motoren

1984 | Oprichting Fred Motoren

Fred van Hemert heeft in 1984 Fred Motoren opgericht. Eerst werkzaam vanuit een pand in het centrum van Rotterdam, later vanaf het Stieltjesplein waar het tot op heden nog steeds is gevestigd en niet meer uit het straatbeeld is weg te denken. Fred was de specialist op het gebied van Puch, Honda, Yamaha, Kreidler en Zundapp. Van de verkoop van losse onderdelen tot special paint spuiten en reparaties, alles was mogelijk. 

Het pand op het Stieltjesplein werd te klein en dus verhuisde Fred naar een groter pand aan de overkant van het Stieltjesplein, waar het nu nog gevestigd is. Echter is het er niet bij één pand gebleven, maar is het inmiddels uitgebreid naar drie aaneengeschakelde panden:

  • Een onderdelen magazijn met nagenoeg alle scooteronderdelen op voorraad.
  • Een onderdelen verkoopafdeling waar men ook terecht kan voor technisch advies.
  • Een professionele werkplaats voor onderhoud en (schade)reparaties.
  • En een mooie, ruime showroom met accessoires, helmen en een ruime voorraad A-merk scooters.

2004 | Een stapje terug

In 2004 wenst Fred een stapje terug te doen, geheel afstand van zijn zaak kan hij niet doen, hij wenst er betrokken bij te blijven en gaat drie dagen werken. Hij draagt de zaak over aan Thomas Blok. Fred wordt Thomas zijn leermeester, hij probeert al zijn kennis en ervaringen met hem te delen. Samen zien zij de toekomst vol vertrouwen tegemoet.

Met de grote kennis en ervaring in de bromfietsbranche hebben zij Fred Motoren gemaakt tot de succesvolle en gerespecteerde onderneming die het thans is.

Om de klant nog beter van dienst te kunen zijn wordt de werkplaats uitgebreid naar een naastliggend pand wat wordt verbouwd tot een professionele werkplaats, welke van alle gemakken is voorzien. Bestaande uit vier werkbruggen om de klant volledig van dienst te kunnen zijn en de wachttijden te minimaliseren. Zowel voor onderhoud als voor reparaties aan scooters, brommers en motorscooters staat Fred Motoren geheel tot een ieders beschikking.

2013 | Tweede vestiging

Er ontstaat een groeiende vraag naar een professionele scooterdealer in de buurt van Brendrecht en omstreken. Om de scooterklant ook daar een goede service dicht bij huis te kunnen bieden wordt er in 2013 een filiaal geopend aan de Gouwe 1  te Barendrecht. Naast een showroom en onderdelen magazijn beschikt dit filiaal ook over een volledig ingerichte werkplaats voor het uitvoeren van onderhoud en reparaties.

Onze visie

Fred Motoren geeft op een persoonlijke wijze een professioneel advies, neemt uw zorg weg en zorgt ervoor dat u onbezorgd, plezierige kilometers op uw scooter kunt maken. Met onze interesse, kennis en ervaring geeft ons team van specialisten een gedegen advies wat aansluit op uw specifieke wensen. Onze doelstelling is om u een zeker en tevreden gevoel te geven over uw scooter, of dit nu is voor een toerrit, woon-werk verkeer of als vrije tijd besteding, wij staan voor uw klaar!

Ons team

Graag maken wij kennis met u. Ons team bestaat uit een tiental werknemers, met elk een eigen specialiteit op het gemotoriseerde tweewieler gebied.

Deze site maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies.   Lees meer >
x