Helmen

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

1-12 of 35

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

1-12 of 35

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Alle soorten helmen bij Fred Motoren

Bent u op zoek naar een helm? Dan bent u bij Fred Motoren aan het juiste adres! Wij hebben een groot assortiment met diverse helmen, waardoor er voor iedereen een geschikte helm te vinden is. Let wel op dat helmen gedragen moeten worden bij een scooter die 45 km per uur gaat. 

Jethelmen

Jethelmen zijn ideaal voor in de zomer. Doordat deze helmen niet zijn afgesloten voelt u toch een lekker windje in u gezicht. Het mooie is dat er geen vliegjes in uw ogen komen omdat sommige jethelmen beschikken over een vizier. Met een jethelm wordt het voorhoofd, achterhoofd en een deel van de zijkant beschermd. Jethelmen zijn ideaal voor kleinere afstanden waar u niet zo hard rijdt. Mocht u een nieuw vizier nodig hebben op uw jethelm, we hebben verschillende vizieren in ons assortiment van de merken DEMM en Beon.

Systeemhelmen

Een systeemhelm beschermt uw hele hoofd, dit komt omdat een systeemhelm uit één geheel bestaat. Er is wel een opklapbaar vizier. Het vervelende is dat u bij deze helm geen zonnebril kan dragen omdat heel uw hoofd bedekt is. Dit kan bij jethelmen dan weer wel. Daarbij beschermt een systeemhelm wel beter uw gehele hoofd. Door het ventilatiesysteem wordt het niet zo heel warm in een systeemhelm.

Integraalhelmen

Een integraalhelm lijkt heel erg op een systeemhelm, het enige verschil is dat bij een systeemhelm het kinstuk opklapbaar is. Bij een integraalhelm is dat niet zo. Bij het aanschaffen van een integraalhelm is het belangrijk dat die goed past. Als de helm te ruim zit, kan er bij een ongeluk te veel spelingsruimte zitten. Hierdoor is het mogelijk dat u extra letsel oploopt. Als de helm te strak zit, krijgt u tijdens het rijden hoofdpijn.

De juiste maat helm

Een scooterhelm draagt u voor uw veiligheid. Het is hierbij belangrijk dat de helm de juiste pasvorm heeft. Is de helm te groot dan beschermt deze niet voldoende. Een te kleine helm kan zorgen voor knellingen. Voor het bepalen van de juiste maat meet u uw hoofdomtrek. Plaats het meetlint 2 cm boven uw wenkbrauwen. In onderstaande tabel kunt u aflezen welke maat past bij de hoeveeleheid centimeters.

Omtrek (cm)   Maat volwassenen
53 / 54   XS
55 / 56   S
57 / 58   M
59 / 60   L
61 / 62   XL
62 / 63   XXL
64 / 65   XXXL
Helmen

Minimal Price: 6,00 6

Deze site maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies.   Lees meer >
x