Maak uw scooter winterklaar

De koude dagen komen er weer aan. Onvoorspelbaar weer met veel regen, gladheid en wind maken het scooter rijden er niet leuker op. Voor de echte doorzetters geven we hier een aantal tips om uw scooter winterklaar te maken en zo veilig mogelijk de weg op te gaan.

Accu

Kou kan van grote invloed zijn op de accu van uw scooter. Controleer daarom voordat het echt koud wordt de status van uw accu en zorg ervoor dat deze in goede staat verkeerd. Hiermee voorkomt u dat u straks op een koude ochtend met een scooter staat die niet start.

Verlichting

In de winter zijn de dagen korter en donkerder. Daarom is goed werkende verlichting van groot belang. 

Banden

In de winter kunnen wegen glad zijn. Het is daarom belangrijk om voldoende profiel op uw scooterbanden te hebben voor voldoende grip. Ook kunt u overwegen om uw banden te vervangen voor winterbanden

Velgen

De velgen van uw scooter kunnen een hoop te verduren krijgen tijdens de winter. Pekel kan uw velgen aantasten. Zorg er daarom voor dat u uw velgen regelmatig schoonmaakt.

Beschermhoes

Stalt u uw scooter buiten? Dan is het verstading uw scooter af te dekken met een beschermhoes. Zo beschermt u uw scooter tegen vuil en winterse weersomstandigheden. 

Warme kleding

Met bovenstaande tips zorgt u ervoor dat uw scooter klaar is voor ritten in de winter. Maak ook uzelf winterklaar door warme kleding aan te schaffen, zoals thermokleding, een helmmuts en goede handschoenen.

< terug naar kennisbank

Deze site maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies.   Lees meer >
x