Nieuwe of tweedehands scooter kopen?

U hebt de keus gemaakt om een scooter te kopen. Nu is alleen de grote vraag, gaat u voor een nieuwe scooter of voor een tweedehands scooter? 

Nieuwe scooter kopen

Wanneer u het budget er voor heeft is het natuurlijk de beste optie om te kiezen voor de aanschaf van een nieuwe scooter. Het voordeel hiervan is dat deze nog in nieuwstaat verkeerd en er nog geen kilometers mee zijn gereden. Daarnaast wordt er vanuit de fabrikant vaak ook 1 tot 2 jaar garantie geboden. Bij een nieuwe scooter kunt u ervan uit gaan dat deze lang meegaat. Vaak loont het om iets meer te investeren in een kwalitatief goed en betrouwbaar merk.

Tweedehands scooter kopen

Het is goed mogelijk dat de aanschaf van een gloednieuwe scooter geen optie is. Dan zult u moeten kijken naar een tweedehands scooter. Ook met deze optie kunt u een goede scooter aanschaffen waar u lang plezier van zult hebben. Wel is het belangrijk om wat meer informatie te vergaren wanneer u naar tweedehands of gebruikte scooters gaat kijken.

Let op een aantal factoren

Bij aanschaf van een tweedehands scooter is het belangrijk om op een aantal factoren te letten.

Merk en model

Ga na van welk merk de gebruikte scooter is. Is dit een bekend, betrouwbaar merk? Of is het al een verouderd model van een bepaald merk? 

Bouwjaar

Een tweedehands scooter uit een ouder bouwjaar hoeft niet erg te zijn. Echter heeft een scooter met een bouwjaar van maximaal 2 jaar wellicht nog fabrieksgarantie wat mooi is meegenomen.

Aantal kilometers

Het aantal kilometers op de teller van de gebruikte scooter is een goede indicatie in welke staat de scooter verkeerd. Hoe meer gereden kilometers, hoe groter de kans dat de scooter op korte termijn noodzakelijk onderhoud nodig zal hebben. 

Onderhoudsstaat van de scooter

Naast de kenmerken van de scooter is ook de staat van onderhoud belangrijk om te controleren bij de scooter die u op het oog heeft. Controleer bijvoorbeeld de banden, lichten en de accu. Werk alles naar behoren? Kijk ook naar eventuele schades.

Kies wat bij uw situatie past

Door te kiezen voor een tweedehands scooter kunt u geld besparen ten opzichte van een nieuwe scooter. Verklein het risico op een miskoop zo veel mogelijk door de tweedehands scooter goed te controleren. Mocht u toch voor zekerheid willen gaan en precies willen weten wat u koopt, dan is een nieuwe scooter de beste optie.

< terug naar kennisbank

Deze site maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies.   Lees meer >
x