Waar kiest u voor: scooter kopen of scooter leasen?

Een vervoersmiddel wat maar niet in populariteit afneemt: de scooter. Niet verrassend ook, aangezien het een handig middel is om u te verplaatsen in bijvoorbeeld de drukke stad of het afleggen van afstanden die met de fiets net te ver zijn. Veel mensen kiezen er dan ook voor om een scooter aan te schaffen. 

Maar waar doet u nu goed aan? Het kopen van een scooter of gebruik maken van scooter leasing? In deze blog zetten we de voor- en nadelen voor u op een rijtje.

Waarom een scooter kopen?

Het kopen van een scooter heeft zo een aantal voor- en nadelen. Wanneer u een scooter koopt geeft u in een keer een behoorlijk bedrag uit. Dit kunt u natuurlijk beperken door te kiezen voor een tweedehands scooter, maar het zal een investering blijven. Het voordeel hiervan is wel dat de scooter direct uw eigendom is. U kunt er mee doen wat u wilt. Andere bijkomende kosten zijn wel voor uw eigen portemonnee, zoals verzekering, accessoires en onderhoudskosten.

 Alles op een rijtje:
- In een keer een groot bedrag uitgeven
- Bijkomende kosten zoals verzekering en onderhoud
+ Direct eigenaar van de scooter 

Waarom een scooter leasen?

Een scooter leasen is uitermate geschikt wanneer u niet in een keer een groot bedrag kunt of wilt uitgeven. Met leasing betaalt u een vast maandelijks bedrag voor een bepaalde looptijd. Hoe langer de looptijd, hoe lager de maandelijkse kosten. Dit biedt u dus de mogelijkheid om direct uw gewenste scooter in bezit te hebben, zonder eerst te hoeven sparen. Het nadeel is wel dat de scooter niet uw eigendom wordt. Na afloop van de looptijd levert u de scooter weer in. Tijdens de looptijd hoeft u zich geen zorgen te maken over andere kosten, bij veel partijen is onderhoud, reparatie en verzekering inbegrepen. 

Kort samengevat:
+ Vast bedrag per maand betalen
+ Inbegrepen kosten zoals reparaties en onderhoud
- Geen eigenaar van de scooter

De conclusie

Afhankelijk van uw persoonlijke situatie kunt u de keuze maken tussen een scooter kopen of leasen. Wilt u direct uw eigen scooter en verder niet vastzitten aan een contract, dan is kopen de beste optie. Wanneer u geen grote uitgave wilt doen, maar wel op een nieuwe, hippe scooter wilt rijden is scooter leasing interessant voor u. Weeg de voor- en nadelen goed tegen elkaar af en bepaal wat u het belangrijkste vindt.

< terug naar kennisbank

Deze site maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies.   Lees meer >
x