Waar op letten bij aanschaf van een scooter? 4 Tips!

U bent zich aan het oriënteren en bent van plan een scooter te kopen. Nu is het kopen van een scooter niet zomaar iets. Grote kans dat het een forse investering is en voor de lange termijn. Logisch dus dat u de juiste keuze wilt maken. Daarom leest u in deze blog een viertal tips waar u op moet letten bij aanschaf van een scooter.

Tip 1: Welk type scooter

Niet elke scooter is hetzelfde. Er zijn twee typen scooters op de markt en het is belangrijk om na te gaan welk type past bij uw wensen en waar u de scooter voor gaat gebruiken. Vindt u het niet zo belangrijk om de vaart erin te hebben en heeft u de voorkeur voor het niet dragen van een helm, dan is een snorscooter geschikt. Dit type scooter heeft een maximale snelheid van 25 km/pu. Wilt u wat meer snelheid, dan is een scooter met een maximale snelheid van 45 km/pu een betere optie. Hierbij is het dragen van een helm wel verplicht.

Tip 2: Passend scootermerk

Verder is het niet onbelangrijk wanneer u een scooter gaat kopen om u te verdiepen in de verschillende scootermerken. Elk merk heeft zo haar eigenschappen op basis van onder andere prijs, kwaliteit en uitstraling. Kiest u voor de meer klassieke, maar prijzige Vespa scooter of voor een stoere Kymco scooter?

Tip 3: Nieuwe of tweedehands scooter

U gaat een scooter kopen, maar kiest u dan voor een nieuwe scooter of voor een tweedehands scooter? Voor beide opties valt natuurlijk veel te zeggen. Bij een nieuwe scooter weet u zo goed als zeker dat alles klopt en kunt u een lange levensduur verwachten.

Een tweedehands scooter heeft meer risico’s. U weet niet hoe de vorige eigenaar met de scooter is omgegaan en of de scooter in een goede staat verkeerd. Probeer bij aanschaf van een tweedehands scooter zo veel mogelijk informatie te achterhalen om de kans op een miskoop te verkleinen.  

Tip 4:  Maak een proefrit!

Heeft een nieuwe, of tweedehands, scooter op het oog? Dan bent u al een heel eind bij de aankoop van uw scooter! Als laatste tip is het aan te raden om een proefrit te maken op de scooter die u wilt kopen. Hoe rijdt de scooter, hoe voelt de scooter aan en hoe werkt alles?

Bij Fred Motoren kunt u een gratis proefrit maken op de gewenste scooter, nieuw of tweedehands. Daarnaast kan ons vakkundige personeel u ook voorzien van advies en het beantwoorden van al uw vragen. Zo weet u zeker dat u de juiste keuze maakt. Lees hier meer over de achtergrond van het rijden met je scooter op e10-benzine.

< terug naar kennisbank

Deze site maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies.   Lees meer >
x