Wat is het beste scooterslot?

Het is belangrijk uw scooter goed te beveiligen tegen diefstal. U kunt hiervoor gebruik maken van verschillende sloten, maar welk slot is nu het beste? Hieronder lees je alles over de beste sloten om uw scooter zo goed mogelijk op slot te zetten.

Kies voor een ART goedgekeurd slot

Wanneer u op zoek bent naar een goed scooterslot is het belangrijk te kiezen voor een slot dat ART goedgekeurd is. Dit is een vereiste van de verzekeringsmaatschappijen voor een diefstalverzekering. ART sloten worden ingedeeld in verschillende niveaus:

  • ART 2 is geschikt voor fietsen
  • ART 3 is geschikt voor brommers en scooters
  • ART 4 is geschikt voor brommers, scooters en motors
  • ART 5 is geschikt voor motors

De eisen aan een slot kunnen per maatschappij verschillen, controleer dit dus goed.

Verschillende soorten sloten

Er zijn verschillende soorten sloten beschikbaar om uw scooter veilig te stallen. Welk type slot u kiest, is afhankelijk van de manier waarop u uw scooter wilt beveiligen.

Kettingslot

Het kettingslot is een veelvoorkomend slot, makkelijk in gebruik en zorgt voor een goede beveiliging van uw scooter. Waar u ook bent, met een kettingslot kunt u uw scooter gewoon op straat op slot zetten. Nog beter is om uw scooter door middel van het kettingslot vast te zetten aan een object. Kettingsloten zijn er in verschillende lengtes en zwaartes.

Ankerslot

Een ankerslot is handig wanneer u uw scooter bijvoorbeeld in uw eigen schuur stalt. Een ankerslot bevestigt u aan de muur of vloer en zet zo uw scooter vast aan een bepaald oppervlak. 

Schijfremslot

Een schijfremslot wordt op de remschijf van de scooter geplaatst en blokkeert zo als het ware de remschijf. Door het gebruik van een pensluiting bij een remschijf met gaten of sleuven wordt het slot bevestigd.

Ruim assortiment in scootersloten

Wilt u alle soorten scootersloten bekijken en vergelijken? Wij hebben een groot assortiment in scootersloten in verschillende maten en prijsklassen.

< terug naar kennisbank

Deze site maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies.   Lees meer >
x