Zijn winterbanden nodig voor een scooter?

De zomer lijkt alweer een hele tijd geleden. Koude nachten en dagen zorgen voor een andere scooterervaring dan wanneer u rondrijdt met een warm zonnetje en zacht briesje. De handschoenen en sjaal worden van zolder gehaald en u bent klaar voor de winter. Maar hoe zit dat met uw scooter? Heeft een scooter, net als een auto, winterbanden nodig?

Het verschil tussen winter- en zomerbanden

Dat er een verschil is tussen zomer- en winterbanden is wel duidelijk. De ene band is gemaakt voor het rijden in goede weersomstandigheden, de andere band is speciaal gemaakt om te rijden op gladde en natte ondergronden. Dit ziet u terug in onder andere het gebruikte rubber. Winterbanden bestaan uit een zachtere samenstelling van het rubber waardoor de band soepeler blijft bij lage temperaturen. Ook heeft een winterband diepere geulen dan de zomerband. Hierdoor kan water, sneeuw of modder gemakkelijker verwerkt worden en blijft de band goed in contact met de grond. Wanneer u met zomerbanden rijdt in slecht weer zal de scooter gaan glijden, hoe langzaam u ook rijdt.

Voordelen winterbanden

  • Betere grip en controle
  • Minder slijtage door 2 paar banden 

Nadelen winterbanden

  • Extra opslagruimte
  • Iets duurder

Conclusie wel of geen winterbanden

Met koud, slecht en nat weer wordt afgeraden om met een voertuig de weg op te gaan, of dat nou een auto of scooter is. Toch zijn er mensen die afhankelijk zijn van hun scooter en ook in slechte weersomstandigheden de weg op moeten met hun scooter. Als u dan toch de weg op moet, ga dan wel goed voorbereid de deur uit. Uiteindelijk zult u ervaren dat winterbanden een toegevoegde waarde hebben voor uw scooter. Het is misschien een extra investering, maar het zorgt wel voor een betere rijervaring en dus ook meer veiligheid tijdens slecht weer.

< terug naar kennisbank

Deze site maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies.   Lees meer >
x