Zomercheck: is jouw scooter klaar voor warm weer?

Hoe fijn is het als de zon schijnt, de temperatuur weer omhooggaat en je scooter helemaal ready is voor een rit? Voor het zover is, is het belangrijk om je scooter zomerklaar te maken. Je hebt wellicht door weer en wind op je scooter gereden of hij heeft lekker warm, maar wel stil, in de schuur gestaan tijdens de koude wintermaanden. Hoe dan ook, je scooter is toe aan een opfrisbeurt voor de zomer!

Zomercheck scooter

Heb ik zomerbanden nodig?

Het wegdek in de zomer verschilt van het wegdek in de winter. Door koude en natte omstandigheden kan in de winter de weg glad zijn, waardoor banden met veel grip belangrijk zijn. In de zomer zijn zulke banden dan juist minder veilig. Daarom is het belangrijk om op de juiste banden te rijden voor de zomer. Deze banden hebben een andere grip en rubbersamenstelling. Het gebruik van zomerbanden verlaagt ook het brandstofverbruik en zorgt ervoor dat je beter kunt remmen op het wegdek.

Controleer de vloeistoffen

Wanneer je na een lange, koude winter je scooter klaar gaat maken voor de zomer is het belangrijk om de verschillende vloeistoffen te controleren. Controleer onder andere het oliepeil, de koelvloeistof en de remolie.  

Geef je scooter een onderhoudsbeurt

Het kan geen kwaad om je scooter een volledige onderhoudsbeurt te geven om er zeker van te zijn dat ie weer in perfecte staat verkeerd. In de winter kan de scooter ongemerkt schade hebben opgelopen. Laat je scooter daarom nalopen door professionele monteurs. In onze werkplaats bieden we verschillende onderhoudsbeurten aan.

Nieuwe scooter of scooter leasen?

Wil je straks met het warme weer op je droomscooter rondrijden? Het kan zijn dat je veel hebt gespaard en klaar bent om de scooter te gaan kopen. We hebben een ruim assortiment in scooters van verschillende merken, waaronder Vespa, Piaggio en Yamaha.

Mocht je niet genoeg hebben gespaard en toch op korte termijn je droomscooter in bezit willen hebben dan hebben wij de uitkomst: scooter leasing. Met het leasen van een scooter betaal je een maandelijks vast bedrag en kun je direct gebruik maken van je scooter!

Deze site maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies.   Lees meer >
x